Greek English
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Γκουράσα Λάκμου
Στούρος
Λίμνη Μουτσάλια Γράμμου
Νήσσας Ποταμός
Πλόσκος Τύμφης

Τελευταία Νέα

Previous Next
 • 1
 • 2
77η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση Η 77η ΠΟΣ θα γίνει στην τοποθεσία "Καταφύγιο του Τούρκου", 7.5 χλμ απο τον Σκοπό Φλώρινας με συγκέντρωση και διανυκτέρευση σε... Read more
Ανάβαση στον Όλυμπο Τριήμερο στον Όλυμπο με διανυκτέρευση στο καταφύγιο 'Σπήλιος Αγαπητός' σε υψόμετρο 2.060μ. και ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή του... Read more
Διήμερη διάσχιση Τύμφης Διήμερη Διάσχιση Τύμφης. 8 Ιουλίου 2017 - 1η μέραΚόνιτσα - Νταβάλιστα - Δρακόλιμνη - Καταφύγιο Τύμφης(Διανυκτέρευση)(Γ... Read more
Ορειβατική αποστολή στους Δολομίτες των Άλπεων 2017   Ημέρα 1η (Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017) Αναχώρηση από Ιωάννινα στις 04:00 ξημερώματα Παρασκευής για Ηγουμενίτσα. Πλοίο προς... Read more
Σχολή Canyoning (Κατάβαση Φαραγγιών) Προσοχή: Αλλαγή ημερομηνιών Σχολής Canyoning Ο Ορειβατικός  Σύλλογος Ιωαννίνων ενημερώνει τα ενεργά Μέλη του ότι διοργανώνει... Read more

 

Ημέρα 1η (Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017)

Αναχώρηση από Ιωάννινα στις 04:00 ξημερώματα Παρασκευής για Ηγουμενίτσα. Πλοίο προς Βενετία  ΑΣΤΕΡΙΩΝ  ANEK LINES με ώρα αναχώρησης 06:30 και άφιξη την επόμενη το πρωί στις 07:00.

Ημέρα 2η (Σάββατο 22 Ιουλίου)

Άφιξη στην Βενετία και οδική μετάβαση στην Cortina D’Ampezzo (160χλμ, 3 ώρες). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο DES ALPES CORTINA σε δίκλινα δωμάτια. Το μεσημέρι με το πούλμαν θα περάσουμε από την λίμνη Misurina και θα ανέβουμε μέχρι το καταφύγιο Auronzo (18χλμ, υψόμετρο 2.320m). Μικρές πορείες γύρο από το καταφύγιο απολαμβάνοντας την θέα προς τις εντυπωσιακές κορυφές Tre Cime De Lavaredo. Επιστροφή το απόγευμα στην Cortina για ξεκούραση.

Ημέρα 3η (Κυριακή 23 Ιουλίου)

Με το πούλμαν πηγαίνουμε στο Passo Falzarego (18χλμ, 2.105m). Από εδώ έχουμε τις παρακάτω επιλογές

 1. Με το τελεφερίκ ανεβαίνουμε στο καταφύγιο Lagazuoi (2.728m). Γύρο από το καταφύγιο υπάρχουν διαδρομές για περπατήματα ή αν κάποιος δεν θέλει μπορεί απλά να απολαύσει τον καφέ του. Στη συνέχεια μπαίνουμε σε ένα τούνελ από τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο (χρειαζόμαστε φακό και κράνος) και κατεβαίνουμε ξανά προς το διάσελο. Η πορεία μέσα στο τούνελ διαρκεί μισή ώρα και μετά συνεχίζει από μονοπάτι. Σε περίπτωση που κάποιος δεν θέλει να περπατήσει μέσα στο τούνελ, μπορεί να κατέβει στο διάσελο ακολουθώντας εύκολο κατηφορικό μονοπάτι (401 & 402)
 2. Ακολουθούμε το μονοπάτι 441 με προορισμό το καταφύγιο Averau (2.413m). Από εδώ έχουμε δυο επιλογές, πορεία μέχρι το καταφύγιο Nuvolau (2.575m) και προαιρετικά ανάβαση στην κορυφή Nuvolau (2.595m), ή ανάβαση με via ferrata στην κορυφή Averau (2.649m). Στη συνέχεια επιστρέφουμε ακολουθώντας το μονοπάτι 439 που περνάει δίπλα από τις φημισμένες αναρριχητικές κορυφές Cinque Torri.

Ημέρα 4η (Δευτέρα 24 Ιουλίου)

Πορείες και αναβάσεις στο βουνό Toffana. Ανάλογα με τις επιθυμίες έχουμε τις παρακάτω επιλογές.

 1. Με το τελεφερίκ ανεβαίνουμε στο καταφύγιο Col Druscie (1.780m) και από εκεί στο καταφύγιο Ra Vales (2.470m). Από εδώ συνεχίζουμε ακολουθώντας ένα ορεινό μονοπάτι που τραβερσάρει την κορυφή Pomedes και από via ferrata ανεβαίνουμε στην κορυφή Tofana (3.244m). Επιστρέφουμε στο Ra Vales ακολουθώντας μια διαφορετική κυκλική διαδρομή.
 2. Με το τελεφερίκ ανεβαίνουμε στο Col Druscie (1.780m). Στη συνέχεια ακολουθώντας το μονοπάτι 407 ανεβαίνουμε προς το βουνό, και περνώντας κάτω από τις κύριες κορυφές κάνουμε μια κυκλική πορεία επιστρέφοντας από το μονοπάτι 408 και 409 πίσω στην Cortina.
 3. Όσοι δεν θέλουν καμία πορεία, μπορούν να ανέβουν με τα τελεφερίκ μέχρι το καταφύγιο Cima Tofana, λίγο χαμηλότερα από την κορυφή, να πιουν τον καφέ τους και να επιστρέψουν το μεσημέρι στην Cortina.

Ημέρα 5η (Τρίτη 25 Ιουλίου)

Αναχώρηση για Dobbiaco. Βόλτα στην πόλη και επίσκεψη στο κέντρο πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου. Συνεχίζουμε προς Bolzano όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο Mesner και το αρχαιολογικό μουσείο όπου βρίσκεται ο Iceman, ενός προϊστορικού ανθρώπου ο οποίος βρέθηκε μουμιοποιημένος στους πάγους των Δολομιτών όπου διατηρήθηκε για 5.300 χρόνια. Στάση για μεσημεριανό φαγητό και μετά συνεχίζουμε προς Trento και το απόγευμα καταλήγουμε στο Arco για διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο HOTEL PACE ARCO (συνολική διαδρομή 220 χλμ, 5 ώρες)

Ημέρα 6η (Τετάρτη 26 Ιουλίου)

Θα αφιερώσουμε την ημέρα μας περιπλανώμενοι στο Arco και τα περίχωρα. Θα επισκεφθούμε το κάστρο, το ερημητήριο του Αγίου Παύλου, ενώ οι λάτρεις του καφέ μπορούν να επισκεφθούν το Omkafe να θαυμάσουν την μεγάλη συλλογή από παλιές μηχανές του καφέ και να πιούν τον καφέ τους ή να αγοράσουν αξεσουάρ. Για όσους επίσης επιθυμούν να συνεχίσουν με κάποια περιπέτεια, μπορούν να κλείσουν μια κατάβαση canyoning στην περιοχή ή να κάνουμε μια ακόμη via ferrata σε μια ασβεστολιθική κορυφή δίπλα στο Arco.

Ημέρα 7η (Πέμπτη 27 Ιουλίου)

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για Ανκόνα για το πλοίο της επιστροφής (440 χλμ, 5 ώρες). Αναχώρηση από Ανκόνα στις 13:30 με το πλοίο OLYMPIC CHAMPION ANEK LINES ή 16:30 με το πλοίο HELLENIC SPIRIT ANEK LINES.

Ημέρα 8η (Παρασκευή 28 Ιουλίου)

Άφιξη στην Ηγουμενίτσα νωρίς το πρωί. Επιστροφή στα Ιωάννινα

Τιμή: 500 € (για 40 άτομα και πάνω)

          520€ (για 30 έως 39 άτομα)

         Για συμμετοχή κάτω από 30 άτομα δεν πραγματοποιείται η πορεία

Προκαταβολή 300€ έως 31 Μαϊου.

Η τιμή περιλαμβάνει:

 • Εισιτήρια πλοίου σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με WC και ντουζ.
 • Μετακινήσεις με πούλμαν
 • Οδηγό βουνού για τις πολύωρες πορείες
 • Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό σε ξενοδοχεία 3*
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Συλλεκτικό μπλουζάκι ΔΟΛΟΜΙΤΕΣ 2017

Η τιμή δεν περιλαμβάνει:

 • Εξοπλισμό για Via Ferrata
 • Ασφάλεια ατυχήματος βουνού.
 • Γεύματα
 • Τελεφερίκ για αναβάσεις στα βουνά (περίπου 10-15 ευρώ / διαδρομή)
 • Εισιτήρια εισόδου στα μουσεία στο Bolzzano (αρχαιολογικό μουσείο 9 €, μουσείο Messner 10 €)

Όροι συμμετοχής

Στην εξόρμηση συμμετέχουν μέλη και συνοδοί αυτών, του ΕΟΣ Ιωαννίνων και άλλων ορειβατικών συλλόγων με πρώτη προτεραιότητα ορειβατικοί σύλλογοι της Ηπείρου, εφόσον είναι μέλη αυτών και κατέχουν ορειβατική ταυτότητα.

Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του ΕΟΣ Ιωάννινων και οι συνοδοί αυτών καθώς επίσης και τα μέλη και οι συνοδοί των άλλων ορειβατικών συλλόγων της Ηπείρου. Ανήλικοι που συνοδεύονται από γονείς μέλη του ΕΟΣΙ ή άλλων συλλόγων συμμετέχουν ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ των συνοδών τους.

 Ασυνόδευτοι ανήλικοι δεν συμμετέχουν στην εκδρομή. Στις αναβάσεις συμμετέχουν ΜΟΝΟ τα μέλη των ορειβατικών συλλόγων και όχι οι συνοδοί τους. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ. Οι συμμετέχοντες στις πορείες-αναβάσεις εφαρμόζουν ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ ΑΠΑΡΕΚΛΗΤΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ του ΕΟΣΙ. 

ΔΟΛΟΜΙΤΕΣ 2017

Οι Δολομίτες βρίσκονται στην βορειοανατολική Ιταλία, και αποτελούν σημείο ενδιαφέροντος ορειβατών από όλο τον κόσμο. Οι κορυφές, πολλές από τις οποίες ξεπερνούν σε υψόμετρο τα 3.000μ, απόκρημνες και εντυπωσιακές, αποτέλεσαν θέρετρο πολεμικών επιχειρήσεων κατά την διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, όταν και ξεκίνησαν οι κατασκευές των πρώτων «σιδερένιων δρόμων» (via ferrata) και τούνελ που επέτρεπαν την πρόσβαση των στρατιωτών για τις πολεμικές επιχειρήσεις. Σήμερα οι παλιές διαδρομές έχουν εξοπλιστεί με σύγχρονα υλικά και αποτελούν τον παράδεισο των ορειβατών, προσφέροντας πολλές εντυπωσιακές αναβάσεις και διασχίσεις, ενώ ένα εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών και ορειβατικών καταφυγίων εξυπηρετούν κάθε επίπεδο δυσκολίας αναβάσεων. Το 2009 οι Δολομίτες εντάχθηκαν στην λίστα των μνημείων World Natural Heritage Site της UNESCO.

 

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Vinaora Nivo Slider 3.x