Greek English
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Γκουράσα Λάκμου
Στούρος
Λίμνη Μουτσάλια Γράμμου
Νήσσας Ποταμός
Πλόσκος Τύμφης

Τελευταία Νέα

Previous Next
  • 1
  • 2
Καθαρισμός Μονοπατιού     Τη Τετάρτη 18/10/17 έγινε καθαρισμός και σήμανση στο μονοπάτι Ανθρακίτη – Μιτσικέλι από Γαρυφαλλιά Μπέλλου και Γιώργο... Read more
Δεξαμενή στο καταφύγιο Μιτσικελίου Ένα χρόνιο πρόβλημα θα βρει λύση τις επόμενες μέρες στο καταφύγιο Μιτσικελίου με την τοποθέτηση δεξαμενής νερού! Read more
Πρέσπες Πρόγραμμα: 1η μέρα ώρα 7:30 Αναχώρηση από Ιωάννινα για Άγιο Γερμανό Πρεσπών. Τακτοποίηση στους ξενώνες. Γύρος της Νήσου Αγίου... Read more
Καινούργιο αναρριχητικό πεδίο          New Entry Πεδίο Αναρρίχησης         Λυγγιάδες   Το Λεκανοπέδιο στα πόδια σας με χαλαρή προπόνηση στη... Read more

         New Entry

Πεδίο Αναρρίχησης

        Λυγγιάδες

 

Το Λεκανοπέδιο στα πόδια σας με χαλαρή προπόνηση στη Βεράντα

  

 

Καινούργιο αναρριχητικό πεδίο  που έχει όλο το πακέτο- κοντά στην πόλη, γρήγορη και εύκολη πρόσβαση απ’ τον πλησιέστερο οδικό άξονα, δυνατότητα ανοίγματος σε δεύτερο χρόνο και δυσκολότερων διαδρομών  και κυρίως  μαγευτική θέα-  εγκαινίασαν πρόσφατα μέλη της αναρριχητικής ομάδα του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων. 

Παλιοί και νέοι αναρριχητές  είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν  και να γνωρίσουν, αντιστοίχως, το αναρριχητικό πεδίο που, αν μη τί άλλο ευστόχως, βαπτίστηκε «ΒΕΡΑΝΤΑ»  αφού όσοι την επισκεφθούν θα έχουν «στο πιάτο» τους ολόκληρη την πόλη.

             Εμπνευστές  και καθοδηγητές ανοίγματος αυτού του αναρριχητικού πεδίου ήταν οι συντοπίτες μας εκπαιδευτές κ.κ. Αυγήτας Χρήστος και Πέτρος Λάππας  και εκτελεστές της ιδέας οι αναρριχητές μας (απόφοιτοι  της περσινής μας Σχολής Αναρρίχησης  Μέσου Επιπέδου) κ.κ. Κωνσταντίνος Μπονόβας και Αποστόλης Ρουμελιώτης.

 

●     Ονομασία Πεδίου

Βεράντα Λυγγιάδων

(λόγω της μαγικής θεάς της μαγικής πόλης που ζουμε)

 

●     Πεδίο, μέχρι στιγμής,  ιδανικό για αρχάριους

 

●     Πρόσβαση

Κατηφορικό περπάτημα

επτά (7) λεπτών

από το parking του ξενοδοχείου Άρκτος Λυγγιάδων

 

●     Ιδανικές Εποχές

-Το χειμώνα από τις  10π.μ. μέχρι τη δύση του ήλιου

- Το καλοκαίρι από τις 6μ.μ. μέχρι τη δύση του ήλιου

 

●     Προσανατολισμός

Νοτιοδυτικός

 

●     Αριθμός διαδρομών

Μέχρι σήμερα 11 ολοκληρωμένες  διαδρομές

                 Πώς εντοπίστηκε ο βράχος

 ‘Ποδηλατώντας  περιμετρικά της  λίμνης και κοιτάζοντας αριστερά και δεξιά’ τα μάτια του κ.Λάππα «έπεσαν» στο πεδίο των Λυγγιάδων. Όπως μας περιέγραψε «από χαμηλά φαίνονταν ένα πεδίο 10-15 μέτρων με καλής ποιότητας βράχο, λόγω  του κόκκινου χρώματός του».. 

 

Το θέμα ήταν το ΠΩΣ  και από ΠΟΥ  θα μπορούσε να το προσεγγίσει. ‘Τραβερσάροντας΄ από το χωριό Λυγγιάδες  ή ανεβαίνοντας απ’ το δρόμο της  Αμφιθέας  και μετά μέσα στο δάσος’;

 

  Με ποια αφορμή ανοίχθηκε

     Ο στόχος των εκπαιδευτών για περαιτέρω ενασχόληση και έμπρακτη υποστήριξη εξέλιξης των αποφοίτων της Σχολής Αναρρίχησης Μέσου Επιπέδου που είχε τεθεί αρχής εξαρχής ήταν το εφαλτήριο έναυσμα για το άνοιγμα του πεδίου.

Πεδία για αρχαρίους

 στην περιοχή των Ιωαννίνων υπάρχουν στον Φρόντζο, στο Νησάκι, στην Καστρίτσα και στο Τέροβο.

Επιπλέον πεδία υπάρχουν στους Κήπους, Κουκλέσι,  Μελιγγούς  την Κρύα, Κόνιτσα, Γεφύρι  Κόκορη, Γεφύρι Μήσιου  Πεστά, Γοργόμυλο, στους Πάδες και την περιβόητη σπηλιά  Εμήν Αγά.

Επίσης  υπάρχει κλειστή ιδιωτική πίστα στην Λιμνοπούλα που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα μέλη της και τα μέλη του συλλόγου, σε περιπτώσεις όπως π.χ. η διεξαγωγή Σχολών Αναρρίχησης.

Σύντομα θα βρείτε πληροφορίες στην ιστοσελίδα του αναρριχητικού κόσμου που βρίσκεται σε αναβάθμιση

www.ioanninaclimbing.gr

     Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο κ.Λάππας, «δεν μπορούσα να φανταστώ κάποιον που παρακολουθεί μια σχολή μέσου επιπέδου να δείχνει ενδιαφέρον για γνώση και εξέλιξη και να μην τον βοηθήσω να πάει ένα βήμα παρακάτω,  ένα από τα σημαντικότερα βήματα που μπορεί να κάνει ίσως ένας αναρριχητής ,  πρώτα για αυτόν και μετά για τους υπόλοιπους, το να γράψει ‘ιστορία’ βάζοντας την πινελιά του στο βράχο».

 

Με την χορηγία κάποιων βύσματα από τον ίδιο αλλά και από την κα Φωτεινή Ζηκοπούλου οι εργασίες άρχισαν και μετά τον  καθαρισμό του  μονοπατιού, την Σηματοδότηση, τον Καθαρισμό του βράχου από τα σαθρά, το  άνοιγμα των διαδρομών, το σκαρφάλωμά τους για τον εντοπισμό τυχών λαθών, ήρθε η ώρα και για τη γνωστοποίησή του πεδίου μέσω μιας μικρής αναρριχητικής συνάντηση. Όπως και έγινε.

 

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Vinaora Nivo Slider 3.x