Greek English
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Γκουράσα Λάκμου
Στούρος
Λίμνη Μουτσάλια Γράμμου
Νήσσας Ποταμός
Πλόσκος Τύμφης

Τελευταία Νέα

Previous Next
  • 1
  • 2
Πρώτη κοινή εξόρμηση ορειβατών & αναρριχητών Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, πραγματοποιήθηκε η πρώτη κοινή εκδρομή (ορειβατών και αναρριχητών) του συλλόγου μας στα 3-5... Read more
Δωρεά 20 αναρριχητικά σετάκια Ο ορειβατικός σύλλογος Ιωαννίνων, σεβόμενος την επιθυμία των αναρριχητων,αποφάσισε να προχωρήσει σε μια δωρεά. Αγοράστηκαν 20... Read more
3η Πανελλήνια Συνάντηση Χειμερινής Αναρρίχησης     Σ.Μ/2019- 201                                                                                               11/2/2019  ... Read more
5ημερη Ορειβατική Εξόρμηση στη Ευβοια   ΝΗΣΟΣ ΕΥΒΟΙΑ Από και 30/04/2019 έως και 4/05/2019 (Τρίτη ημέρα του Πάσχα έως και Σάββατο)   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΝΙΚΑ   Θα... Read more
14-17/6 Ρίλα Βουλγαρίας   Μία ακόμη κοινή εξόρμηση που διοργανώνουν οι ορειβατικοί σύλλογοι Δυτικής Ελλάδας αυτή τη φορά στη Ρίλα της Βουλγαρίας.... Read more
Προτάσεις για την Καλοκαιρινή εξόρμηση Ο ΕΟΣ Ιωαννίνων προγραμματίζει την πολυήμερη εξόρμηση – ανάβαση του Καλοκαιριού (Στο Εξωτερικό ή στο Εσωτερικό). Για την... Read more
Ο ΕΟΣΙ ευχαριστεί τους αθλητές του Ο ΕΟΣ Ιωαννίνων σε συνεργασία του ΧΟΣ Γρεβενών  διοργάνωσαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορειβατικού Σκι το Σαββατοκύριακο 2-3... Read more
Τηλέφωνα Επικοινωνίας ΕΟΣΙ Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26510 22138 & 26511 81068    Fax: 26511 81068    Read more

  

 Σ.Μ/2019- 201                                                                                               11/2/2019

                                                ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

 

ΘΕΜΑ: «3η Πανελλήνια Συνάντηση Χειμερινής Αναρρίχησης, Βαρδούσια 22-23-24-25 /3/ 2019»

 

 

Αγαπητοί φίλοι,

 

Σας γνωρίζουμε ότι στις 22-23-24-25 Μαρτίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η 3η Πανελλήνια Συνάντηση Χειμερινής Αναρρίχησης στο καταφύγιο της Ε.Ο.Ο.Α. «Νάσος Τζάρτζανος» στα Βαρδούσια, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος – Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδος την Τοπική Κοινότητα «Αθανασίου Διάκου»  τον Ε.Ο.Σ. Άμφισσας και τον Πεζοπορικό Όμιλο Αθηνών.

Παρακαλούνται τα σωματεία να αποστείλουν την επισυναπτόμενη αίτηση στην Ε.Ο.Ο.Α μέχρι τις 10 Μαρτίου 2019 δηλώνοντας τον αριθμό των συμμετεχόντων μελών τους ώστε να γίνει καλύτερος προγραμματισμός Σας υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι συμμετέχοντες αναρριχητές πρέπει υποχρεωτικά:

 

  • Να είναι μέλη σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Ο.Α.
  • Να είναι ασφαλισμένοι.
  • Να έχουν θεωρημένη την ορειβατική ταυτότητα ( δελτίο μέλους) από την Ε.Ο.Ο.Α. για το 2019.
  • Να στείλουν την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής στην Ε.Ο.Ο.Α αποκλειστικά και μόνο μέσω του σωματείου τους

 

 

Για την απρόσκοπτη συμμετοχή στην Πανελλήνια Συνάντηση Χειμερινής Αναρρίχησης παρακαλούνται οι εκπαιδευτές, αρμόδιοι έφοροι και οι ορειβατικοί σύλλογοι να μην προγραμματίσουν εκδηλώσεις σχολών τις ημερομηνίες της συνάντησης.

Η Ε.Ο.Ο.Α θα καλύψει τη διαμονή των αναρριχητών στο καταφύγιο Βαρδουσίων «Νάσος Τζάρτζανος» για 3 βραδιές ήτοι 22-23-24/3/2019. Την Δευτέρα  το μεσημέρι  25/3 στην πλατεία του χωριού Αθ. Διάκος θα απονεμηθούν στους επίσημους προσκεκλημένους  τιμητικές διακρίσεις για την ορειβατική τους πορεία ,θα δοθούν αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες ορειβάτες και θα προσφερθεί δείπνο στους συμμετέχοντες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος - Π.Ε Φωκίδος στην πλατεία του χωριού Αθ. Διάκος

Οι αναρριχητές κατά την άφιξη τους στο καταφύγιο θα πρέπει να δηλώσουν την παρουσία τους στη γραμματεία και να παραλάβουν τις ειδικές κάρτες αφού επιδείξουν την ορειβατική τους ταυτότητα (δελτίο μέλους) θεωρημένη από την Ε.Ο.Ο.Α. για το 2019. Οι κάρτες αυτές δίνουν στον κάτοχο το δικαίωμα διανυκτέρευσης.

Κατά τη διάρκεια της φετινής αναρριχητικής συνάντησης θα τιμηθούν πρόσωπα που με την παρουσία τους έγραψαν ιστορία στη χειμερινή αναρρίχηση στη χώρα μας. Η εκδήλωση θα δώσει τη δυνατότητα στους καλεσμένους να αναπολήσουν παλιές όμορφες στιγμές και να σκαρφαλώσουν μαζί με νέους αναρριχητές σε διαδρομές των Βαρδουσίων.

Συνημμένα αποστέλλουμε έντυπο δήλωσης συμμετοχής καθώς και αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων.

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Δ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ                                    Μ. ΦΟΥΡΙΩΤΗ

 

Συν:       Πρόγραμμα

                Βιογραφικό σημείωμα Π. Αθανασιάδη

                Βιογραφικό σημείωμα Π. Τσιαντού

         

 

  

Πρόγραμμα

Παρασκευή 22/3

Άφιξη των στελεχών της διοργάνωσης στο χωριό Αθανάσιος Διάκος και προώθηση στο καταφύγιο Βαρδουσίων «Νάσος Τζάρτζανος»

Άνοιγμα της γραμματείας και καλωσόρισμα από τον Ε.Ο.Σ. Άμφισσας

20.00 μ μ. Προβολή  ταινίας με την επιμέλεια του Παύλου Τσιαντού

 

Σάββατο 23/3

Πρωινό 6 π.μ. - Αναχώρηση της ομάδας για την τοποθέτηση των σημείων (σημαιάκια) κατάβασης. Έναρξη εγγραφών και δηλώσεις  διαδρομών αναρρίχηση στις ορθοπλαγιές αυτόνομα ή με συνοδεία.

18.00 μ.μ δείπνο

19.00 έναρξη εκδηλώσεων α) Αφιέρωμα και παρουσίαση από τον Πάνο Αθανασιάδη για τη δράση του στις Άλπεις.

 

Κυριακή 24/3 

6.00  π.μ. Πρωϊνό - έναρξη εγγραφών και δηλώσεις διαδρομών.  Αναρρίχηση στις ορθοπλαγιές  αυτόνομα ή με συνοδεία.

18.00 μ.μ. δείπνο

19.00 μ.μ. η βραδιά είναι   αφιερωμένη στον Παύλο Τσιαντό όπου με την σειρά του θα μας μεταφέρει και τις εμπειρίες  του.

 

Δευτέρα 25/3 

Πρωινό 6 π.μ. Έναρξη εγγραφών, δηλώσεις διαδρομών, δηλώσεις οριστικής αποχώρησης των συμμετεχόντων

11.00 μ.μ. αποχώρηση όλων των εμπλεκομένων της διοργάνωσης

13.00 μ.μ. Συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού Αθ. Διάκος όπου θα γίνουν οι απονομές  και θα δοθούν   αναμνηστικά  & τοπικά προϊόντα στους συμμετέχοντες  θα ακολουθήσει γεύμα προσφορά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος- Π.Ε Φωκίδος.

   

Πάνος Αθανασιάδης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Γεννήθηκε το 1973 και μεγάλωσε στις Κροκεές Λακωνίας.

Σπούδασε Φυσική στο Παν/μιο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αγγλία με υποτροφία του ΙΚΥ και απασχολήθηκε ως ερευνητής στην Αμερική. Εργάζεται στην Μπολόνια της Ιταλίας όπου και διδάσκει μετεωρολογία στο Πανεπιστήμιο της Βενετίας. Η ορειβατική του δράση ξεκίνησε με ένα παράτολμο free-solo στο Μεγάλο Σχίσμα (1996) όταν ακόμα δεν ήξερε τί είναι το μποντριέ και πώς μοιάζουν τα αναρριχητικά παπούτσια.

Αργότερα εγγράφηκε στον ΕΟΣ Αθηνών και παρακολούθησε τις σχολές ορειβασίας και αναρρίχησης (1999‒2001) της ΕΟΟΑ. Έχει πραγματοποιήσει πλήθος μοναχικών αναβάσεων με πιο σημαντικές τα free-solo στην Γκιώνα (Μιχαηλίδη-Λεοντιάδη σε 1ω:53λ) και στη βόρεια ορθοπλαγιά του Matterhorn και τη μοναχική στο θρυλικό πιλιέ του Φρενέ. Τέλος, άγγιξε σχεδόν την κορυφή του Κ2 (8611 μ.) χωρίς τη χρήση συμπληρωματικού οξυγόνου και βαστάζοντα υψομέτρου. Είναι ο μόνος Έλληνας που έχει ανέβει όλες τις κλασικές βόρειες ορθοπλαγιές των Άλπεων..

 

Παύλος Τσιαντός

Βιογραφικό Σημείωμα

 

Ο κινηματογραφιστής και ορειβάτης Παύλος Τσιαντός με την ομάδα του κατάφερε το 2004 να ανέβει στην κορυφή του Έβερεστ. Ήταν η πρώτη εξ’ ολοκλήρου ελληνική ομάδα που το κατάφερε και ο κ. Τσιαντός κατέγραψε αυτή την πρωτιά στο ντοκιμαντέρ του µε τίτλο «Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ».

Δεν είναι τυχαία αυτή η κορυφαία για αυτόν στιγμή. ’Εχει συμμετάσχει σε  σημαντικές αποστολές όπως στο Νταουλαγκίρι, Τσο Γιου και σημαντικές αναρριχήσεις στην βορινές των Άλπεων με ορόσημο αυτή την "πρώιμη" του Μάτερχορν που αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για την τότε Ελληνική αλπινιστική κοινότητα.

Ο Παύλος Τσιαντός, είναι Οδηγός Βουνού UIAGM, έχει σπουδάσει M.M.E, σκηνοθεσία και ηχοληψία και διατηρεί γραφείο εξορμήσεων και περιπέτειας στην φύση.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

3η Πανελλήνια Συνάντηση Χειμερινής Αναρρίχησης

ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ 22-25/3/2019

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ:

 

 

ΗΜ/ΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:

 

 

ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ:

 

 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΦΙΞΗΣ ΣΤΗΝ 28η Π.Α.Σ:

(Συμπληρώνεται από τη Γραμματεία)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x