Τέσσερα αιολικά πάρκα θέλει να τοποθετήσει Γερμανική εταιρεία, στο Περιστέρι!

Τέσσερα αιολικά πάρκα θέλει να τοποθετήσει Γερμανική εταιρεία, στο Περιστέρι!

Κατατέθηκε πριν λίγες ημέρες η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση τεσσάρων αιολικών πάρκων  στις κορυφογραμμές του Περιστερίου (Λάκμος) και ήδη βρίσκεται σε δημόσια  διαβούλευση μέχρι τις 4 Ιουλίου.Το έργο είναι ιδιοκτησία της Γερμανικής ABO WIND AG, οι ανμεογεννήτριες  που θα χρησιμοποιηθούν είναι οι Ε-101 – 3,05MW της Γερμανικής εταιρείας ENERCON. Στην περιοχή, η Γερμανική εταιρεία θέλει να εγκαταστήσει  τέσσερα αιολικά εργοστάσια , σε δυο παράλληλες κορυφογραμμές στη βόρεια πλευρά του βουνού και σε υψόμετρο που θα ξεκινά από τα 1400μ. και θα φτάνει στα 2100μ.
Η μια κορυφογραμμή είναι δυτικά του Ανθοχωρίου (Πύργος – Καλόγερος «2092») και η δεύτερη δυτικά του ρέματος της Γκούρας (κορυφές Αρκούδης, Αλάτιστα, Μπελογιάννης «2068»).
Σύμφωνα με την μελέτη,το πάρκο θα κατασκευαστεί σε 8 μήνες, από την στιγμή που θα πάρει άδεια!

 

Συναγερμός στην περιοχή!
Στην περιοχή έχει σημάνει συναγερμός κυριολεκτικά και αναμένονται αντιδράσεις,μιας και η καταστροφή που θα προκληθεί,στην χλωρίδα κια την πανίδα της περιοχής θα είναι ανεπανόρθωτη!
Οι ορειβατικοί σύλλογοι της περιοχής,αλλά και  οδηγοί βουνού, θεωρούν πως οι επισκέπτες θα πάψουν να έρχονται την περιοχή, ζημιώνοντας ανεπανόρθωτα την τοπική οικονομία και εξανεμίζοντας τις όποιες προοπτικές ανάκαμψης.
Ποιος επιθυμεί, άλλωστε, στις διακοπές του να περπατά ανάμεσα στα μπετά και τις ανεμογεννήτριες;
Να σημειωθεί πως ακόμη και ο μελετητής, αναφέρει ότι η περιοχή είναι Natuta 2000 (ζώνη III) και ότι από τα 105 είδη πτηνών που έχουν παρατηρηθεί στην περιοχή, τα 13 περιλαμβάνονται στο Κόκκινο Βιβλίο των απειλούμενων σπονδυλοζώων της Ελλάδας!
Ο ίδιος ο μελετητής επίσης ανφέρει πως  η περιοχή ανήκει στο στο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Περιστερίου, Χαράδρας Αράχθου και  Κοιλάδας Αχελώου!

Δείτε το βίντεο:

πηγή: https://epirusgate.blogspot.com/

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Κυριάκος Σφέτσας
Κυριάκος Σφέτσας
3 years ago

Εχθροί αμετανόητοι της φύσης, της ίδιας της ζωής μας.
Υπηρέτες ως μη όφειλαν των αρπακτικών ιδιωτών.
Καταστροφείς των πάντων.
Άθλιοι υποστηρικτές του αδίστακτου καπιταλισμού.
Η φύση και τα αγαθά της δεν πωλούνται.

Κώστας Μποζατζιδης
Κώστας Μποζατζιδης
3 years ago

Αυτοί θυμούνται το 40 και σκέφτονται πώς αν φτιάξουν δρόμους στα βουνά δεν θα υπάρξει πια αντάρτικο και αντίσταση. Οι ανεμογενητριες είναι το κερασάκι. Αυτά και καλό βόλι.

2
0
Θα ήθελα τις σκέψεις σας, παρακαλώ σχολιάστε.x
()
x