Διαμαρτυρία ενάντια στην κατασκευή τεσσάρων αιολικών πάρκων

Διαμαρτυρία ενάντια στην κατασκευή τεσσάρων αιολικών πάρκων

Την Κυριακή 7 ιουνίου ανεβήκαμε στο Περιστέρι ή Λάκμο, περίπου 100 άτομα, ορειβάτες, αναρριχητές και αλληλέγγυοι, για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην κατασκευή τεσσάρων αιολικών πάρκων στις κορυφογραμμές του.

Είμαστε ενάντια:

Γιατί τα βουνά δεν ανήκουν σε κανέναν.

Γιατί τα βουνά αποτελούν τα μοναδικά ανέγγιχτα μέρη απο την ανθρώπινη βιομηχανία, αποτελούν καταφύγιο της άγριας ζωής και της βιοποικιλότητας και αποτελούν μοναδικής φυσικής ομορφιάς τοπία για ορειβάτες και επισκέπτες.

Γιατί ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος είναι δυσβάσταχτος, με την διάνοιξη τεράστιων δρόμων σε δάση και αλπικά λιβάδια, την ισοπέδωση των κορυφογραμμών για την δημιουργία των βάσεων των ανεμογεννητριών, και το τσιμέντωμα αυτών, την περαιτέρω διάνοιξη δρόμων και κοπή δέντρων για να διέλθουν οι τεράστιες κολόνες μεταφοράς του ρεύματος, ειδικά αφου είναι ιδιαίτερα απομακρυσμένες από το σύστημα μεταφοράς της ΔΕΗ.

Γιατί τα αιολικά παράγουν ενέργεια μόνο όταν φυσάει, και όχι όταν τη χρειάζεται το δίκτυο, με αποτέλεσμα μέρος αυτής να απορρίπτεται, καθώς δεν υπάρχουν δυνατότητες αποθήκευσης της.

Γιατί τα μεταλλικά κουφάρια των ανεμογεννητριών θα παραμείνουν εκεί, μετά το πέρας της σύντομης λειτουργίας αυτών (20 χρόνια), καθώς δεν αποτελούν ανακυκλώσιμα υλικά και το κόστος απομάκρυνσης τους κοστίζει πολύ.

Γιατί δεν υπάρχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση στη κατασκευή των αιολικών πάρκων, χωρίς την συμφωνία των τοπικών κοινωνιών.

Γιατί η δημόσια γη, δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός επιχειρηματία.

Γιατί η ενέργεια αποτελεί πλέον εμπόρευμα προς εκμετάλλευση και κερδοφορία και όχι κοινωνικό αγαθό προς διαμοιρασμό.

Γιατί η απληστία του καπιταλισμού για κέρδος, δεν θα σταματήσει ποτέ εάν δεν την σταματήσουμε εμείς.

Για όλους αυτούς τους λόγους, και ακόμα περισσότερους, λέμε ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα ήθελα τις σκέψεις σας, παρακαλώ σχολιάστε.x
()
x