Ένσταση στην ΡΑΕ εναντίων των Αιολικών

Ένσταση στην ΡΑΕ εναντίων των Αιολικών

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων κατέθεσε ένσταση στην ΡΑΕ Ρυθμιστική Αρχή ενέργειας εναντίον των εγκαταστάσεων αιολικών σταθμών στο Ανήλιο, Μέτσοβο, Κατάρα, Περιστέρι, Αώο, Ανατολικό Ζαγόρι, οροπέδιο λίμνης Πηγών Αώου,  Μιτσικέλι.  

Αγωνιζόμαστε με κάθε νόμιμο μέσο να υπερασπίσουμε το αυτονόητο ύψιστο αγαθό την άγρια φύση, αγωνιζόμαστε να μη μεταμορφωθούν τα βουνά μας, τα λιμναία, τα ποτάμια τοπία, τα δάση σε μπάζα εκσκαφών και εκατοντάδες χιλιομέτρων διανοιχθέντες δρόμους, να μην χαμηλώσουν οι βουνοκορφές μας από δεκάδες γήπεδα ανεμογεννητριών, να μην σφραγιστεί  ο μικρόκοσμος της γης από τα τσιμέντα και το σκυρόδεμα. Ενδεικτικά: Στην Τσούκα Ρόσσα Φλαμπουραρίου ανεμογεννήτριες στα τέσσερα χιλιόμετρα της κορυφογραμμής της περίπου 2.000 μέτρα υψόμετρο. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ,  η πρώτη απειλή στην υγεία του ανθρώπου και της γης είναι η απώλεια βιοποικιλότητας. 

Είναι ύβρις να νομοθετείται η κατάργηση της προστασίας περιοχών Natura, Ramsar, UNESCO, Εθνικών Δρυμών, Αρχαιολογικών χώρων, Αγέρωχων Βουνών, Νησιωτικών τοπίων μοναδικής ομορφιάς. Είναι αδιανόητο η πολυσχιδής φύση της Ελλάδας που κληροδοτήθηκε για χιλιάδες γενεών να καταστραφεί σε μια γενιά.Αδυνατούμε να καταλάβουμε πως προστατεύουμε το πράσινο καταστρέφοντας την φύση. 

Αν εγκριθούν όλες οι αιτήσεις αιολικών (δίχως να συνυπολογίζουμε την καταιγίδα αιτήσεων και υδροηλεκτρικών), τότε θα έχουμε υπερβεί τον 2030 εθνικό στόχο ΑΠΕ κατά 506 %  με τη μεγάλη πλειονότητα τους εντός Natura ήδη το 2021. Δεν θα δεχθούμε να γίνουμε η μπαταρία της Ευρώπης. 

 

Ο πρόεδρος του ΕΟΣ Ιωαννίνων Μπούτζας Γεώργιος

Η αντιπρόεδρος του ΕΟΣ Ιωαννίνων Στατηρά Αικατερίνη

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Fotis
Fotis
3 years ago

Εύγε!

Helen N.
Helen N.
3 years ago

Μπραβο στον Σύλλογο για την εγκαιρη κινητοποιησή του! Μιλησε για το καλο ολων μας! Τα βουνα, οι θαλασσες, οι πεδιαδες, τα ποταμια και ο αερας μας δεν ειναι κανενος άλλου ,εκτος απο δικά μας καί των παιδιων μας!!!

2
0
Θα ήθελα τις σκέψεις σας, παρακαλώ σχολιάστε.x
()
x