Σχολή Αρχαρίων Αναρρίχησης βράχου Φθινόπωρο 2021 ΕΟΣ Ιωαννίνων

Σχολή Αρχαρίων Αναρρίχησης βράχου Φθινόπωρο 2021 ΕΟΣ Ιωαννίνων

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων διοργανώνει για το διάστημα του Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2021, Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων. Η Σχολή είναι προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες της τρέχουσας κατάστασης με τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας covid-19 και ακολουθεί τον εκπαιδευτικό κανονισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.).

Σκοπός :

Σκοπός της σχολής είναι οι συμμετέχοντες μετά την περάτωση της, να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια αναρριχήσεις σε διαδρομές αθλητικής αναρρίχησης βράχου καθώς και να μπορούν να συμμετέχουν ως δεύτεροι σε αναρριχήσεις διάδρομων αναρρίχησης βράχου περιπέτειας μικρής διακινδύνευσης.

Οι σχολές διεξάγονται πάντα σε οργανωμένα αναρριχητικά πεδία και, συμπληρωματικά, σε τεχνητές πίστες αναρρίχησης. Διαρκούν 5 Σαββατοκύριακα και πληρούν όλες τις προδιαγραφές που ορίζει ο κανονισμός εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΗΣ

23/09 Συνάντηση στα Γραφεία του ΕΟΣ Ιωαννίνων στις 19:00 για την πρώτη γνωριμία των υποψήφιων της σχολής. Ενημέρωση για το πρόγραμμα.

30/09 Τελική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών συνάντηση στα γραφεία του ΕΟΣ Ιωαννίνων. Δανεισμός υλικών

 

2-3/10 Νησί Ιωαννίνων – Φρόντζος

Πρώτη επαφή, τεχνική αναρριχητικής κίνησης, προθέρμανση απόδοση αποκατάσταση ορολογία παρουσίαση και χρήση βασικού αναρριχητικού εξοπλισμού, περιβάλλον-ατομική ευθύνη και συμπεριφορά. Αναρρίχηση σε φυσικό πεδίο: βασικές τεχνικές αναρρίχησης, κόμποι.

16-17/10 Κόνιτσα (Φαράγγι Μπούσι)

Top rope, εξάσκηση σε φυσικό πεδίο, χρήση εξοπλισμού (ασφαλιστήρι reverso & gri gri), τεχνική ασφάλισης top rope, χρήση οδηγών πεδίων αναρρίχησης. Rappel, εξάσκηση σε φυσικό πεδίο, χρήση εξοπλισμού (σετάκια, ιμάντες, καταβατήρας), τεχνική κατάβασης rappel, ασφάλιση του επικεφαλής.

23-24/10  Τέροβο – Ελαταριά

Επικεφαλής αναρρίχηση, εξάσκηση σε φυσικό πεδίο στην επικεφαλής αναρρίχηση και ασφάλιση (χρήση ενδιάμεσης ασφάλειας, χρήση reverso, gri gri) επικοινωνία σχοινοσυντροφιάς και αποφυγή κινδύνων. Επικεφαλής αναρρίχηση, εξάσκηση σε φυσικό πεδίο στην επικεφαλής αναρρίχηση και στην ασφάλιση του επικεφαλής – δεύτερου (ανάσχεση πτώσης) rappel.

30-31/10 Ζάλογγο

Επικεφαλής αναρρίχηση, εξάσκηση σε φυσικό πεδίο στην επικεφαλής αναρρίχηση και στην ασφάλιση του επικεφαλής – δεύτερου (ανάσχεση πτώσης) rappel, τεχνική ασφάλισης top rope.

6-7/11 Μετέωρα

Αναρρίχηση σε μεγάλη ορθοπλαγιά, αναρριχήσεις στους εντυπωσιακούς βράχους των Μετεώρων πολλαπλών σχοινιών, ασφάλιση επικεφαλής με διπλό σχοινί, συνεχόμενα rappel, βασικές αρχές διάσωσης, μεταφορά τραυματία (Μετέωρα, διαμονή στο κάμπινγκ Βράχος στο Καστράκι Καλαμπάκας). Τεχνητή αναρρίχηση, βασικές αρχές τεχνητής αναρρίχησης, χρήση προσωρινής ασφάλειας, ιστορία αναρρίχησης, αναρριχητική ηθική και δεοντολογία. Αξιολόγηση και λήξη σχολής

 

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτές:

Ηρακλής Μωϋσίδης: Υπεύθυνος Εκπαιδευτής Αναρρίχησης ΕΟΟΑ – Οδηγός Βουνού IFMGA

Αυγήτας Χρήστος: Βοηθός Εκπαιδευτής Αναρρίχησης ΕΟΟΑ

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συλλόγου  – https://orivatikos.gr/

Δηλώσεις Συμμετοχής και Πληροφορίες :

Στα Γραφεία μας στο 26510 22138.

Δευτέρα έως Παρασκευή 19:00 – 21:00

 

 Διάρκεια:

Τουλάχιστον έντεκα (11) ημέρες, από τις οποίες τουλάχιστον οι δέκα (10), ολοήμερες εκπαιδεύσεις σε Οργανωμένα Αναρριχητικά Πεδία Βράχου και η μία (1) σε κλειστή πίστα αναρρίχησης (πρακτική) και σε αίθουσα (Θεωρία).

Τόπος Διεξαγωγής:

Οργανωμένα Πεδία Αναρρίχησης Βράχου μίας σχοινιάς.

 

Προϋποθέσεις Συμμετοχής:

Επιπλέον προϋποθέσεις θα περιγράφονται στην προκήρυξη της Σχολής της ΕΟΟΑ.

Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

 

Δικαιολογητικά Συμμετοχής :

  1. Αίτηση του κάθε υποψηφίου για συμμετοχή στη Σχολή, (συμπληρώνεται στην 1η συνάντηση στα γραφεία του συλλόγου).
  2. Μία Φωτογραφία του υποψηφίου.
  3. Γνωμάτευση μόνο από Καρδιολόγο ή Παθολόγο ή Γενικό Ιατρό (6-μήνου) που αποφαίνεται για τη δυνατότητα άθλησης του υποψηφίου.
  4. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας του υποψηφίου.
  5. Αριθμός Μέλους του υποψηφίου σε Σωματείο της ΕΟΟΑ.
  6. Ασφαλιστική Κάλυψη του υποψηφίου έναντι ατυχήματος.

 

Προϋποθέσεις Σχολής:

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 15

Κόστος :

Το κόστος της σχολής ανέρχεται στα 320€ ανά άτομο για 10 συμμετέχοντες και 300€ ανά άτομο για 12 συμμετέχοντες. Για την περίπτωση που οι συμμετέχοντες είναι κάτω από δέκα (10) η τιμή αυξάνεται ανά άτομο.  Προκαταβάλλεται το 50% και το υπόλοιπο στη μέση της σχολής. Το κόστος αυτό περιλαμβάνει τα δίδακτρα των εκπαιδευτών, τον δανεισμό του εξειδικευμένου εξοπλισμού, το κόστος ασφάλισης των συμμετεχόντων και των εκπαιδευτών, την πληρωμή της ΕΟΟΑ για την έκδοση των βεβαιώσεων αποφοίτησης και τις σημειώσεις.

Για τα ήδη μέλη του συλλόγου γίνεται ανανέωση συνδρομής για τα νέα, εγγραφή στον σύλλογο. Τα έξοδα μετακινήσεων και διανυκτερεύσεων επιβαρύνουν τους εκπαιδευομένους. Λόγω των συνθηκών η σχολή θα επικεντρωθεί σε κοντινά πεδία της Ηπείρου που καλύπτουν όμως τις εκπαιδευτικές ανάγκες και θα τηρούνται τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Όροι Συμμετοχής:

1) Ο υπεύθυνος της σχολής διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την εκπαίδευση κάποιου συμμετέχοντα, που δεν συμμορφώνεται στις οδηγίες των εκπαιδευτών ή κατά την κρίση του, η συμπεριφορά του μπορεί να θέσει σε κίνδυνό την ζωή του ιδίου ή των υπολοίπων.

2) Σε περίπτωση που εκπαιδευόμενος δεν μπορέσει να παραστεί στην τελευταία ημέρα της σχολής, τότε υποχρεούται να επιστρέψει τον εξοπλισμό και να τον παραδώσει στον υπεύθυνο της σχολής με δική του μέριμνα εντός 10 ημερών.

3) Το πρόγραμμα εξαρτάται από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και μπορεί να τροποποιηθεί κατά την κρίση του υπεύθυνου της σχολής, εάν αυτό είναι αναγκαίο για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την ομαλή διεξαγωγή της σχολής.

 Αναρριχητικός εξοπλισμός που πρέπει να έχετε:

(παρέχονται με δωρεάν δανεισμό από τον ΕΟΣΙ)

Κράνος (1)

Μπoντριέ (1)

Πουγκί Μαγνησίας (1)

Δυναμικό σχοινί μονό (1) 60m (1 ανά δύο άτομα)

Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου D (3)

Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου HMS (1)

Απλά Καραμπίνερ ίσια πύλη (4)

Συσκευή ασφάλισης (1) ή

Συσκευή ασφάλισης Gri Gri (1)

Σετάκια (4-6)

Iμάντα 60cm (2)

Iμάντα 120cm (2)

Kορδονέτο 60cm, (6mm) (2)

Aναρριχητικά παπούτσια (1)

 


Τα αναρριχητικά παπουτσάκια φροντίστε να έχουν καλή εφαρμογή: να σας πονούν λίγο άλλα όχι υπερβολικά ώστε να μην νιώθετε δυσφορία.  Φορέστε τα για αρκετή ώρα πριν τα αγοράσετε και συμβουλευτείτε μας για το καταλληλότερο μοντέλο ανάλογα με τη φόρμα του ποδιού σας. Το αναρριχητικό παπούτσι είναι για αναρρίχηση και όχι για περπάτημα, για αυτό το λόγω πρέπει να είναι εφαρμοστό ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη πρόσφυση στον βράχο.  

Υλικά & εφόδια που πρέπει να έχετε μαζί σας:

✓ Παπούτσια αθλητικά
✓ Σακίδιο μικρό (25-35lt) 
✓ Αντιανεμικό-αδιάβροχο (ελαφρύ) 
✓ Φακός (+ εφεδρικές μπαταρίες) 
✓ Νερό 1,5lt (ή θέρμος για ζεστό ή δροσερό ρόφημα)
✓ Κολατσιό (ξηροί καρποί, σάντουιτς κ.α.)
✓ Γυαλιά ηλίου & Αντηλιακή κρέμα

Κατασκηνωτικός εξοπλισμός (προαιρετικά)
✓ Αντίσκηνο 2-4 εποχών
✓ Υπνόσακος
✓ Κάριματ (στρωματάκι ύπνου)
✓ Καμινέτο & κατσαρολάκι
✓ Είδη υγειινής, πετσέτα

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα ήθελα τις σκέψεις σας, παρακαλώ σχολιάστε.x
()
x