H οικογένεια του ΕΟΣ Ιωαννίνων αποχαιρετά το εκλεκτό και γηραιότερο μέλος της, Στέργιο Τέσια

H οικογένεια του ΕΟΣ Ιωαννίνων αποχαιρετά το εκλεκτό και γηραιότερο μέλος της, Στέργιο Τέσια

Με βαθιά θλίψη και ειλικρινή ευγνωμοσύνη, η οικογένεια του ΕΟΣ Ιωαννίνων αποχαιρετά το εκλεκτό και γηραιότερο μέλος της, τον αειθαλή Στέργιο Τέσια.

Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, εκ των οποίων τα τρία κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου και υπήρξε ακόμη έφορος του Καταφυγίου.

Η πληθώρα των πρωτοβουλιών του, σε όλες τις πτυχές του κοινωνικού και ορειβατικού βίου, αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δενδροφύτευση, που πραγματοποίησε στον εξωτερικό χώρο του Καταφυγίου αλλά και ο επίπονος αγώνας της μεταφοράς νερού για τη φροντίδα τους.

Άνθρωπος δραστήριος και χαμογελαστός, χωρίς επικρίσεις και υστεροβουλίες, εργάστηκε με ζήλο και αποφασιστικότητα για το καλό του Συλλόγου, για τη συνοχή και την αλληλεγγύη μεταξύ  των μελών, φανερώνοντας, έτσι, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.

Πάντα παρών στις κοινές μας δράσεις και στις επίσημες εκδηλώσεις (στις Πανελλήνιες συναντήσεις, στις εκδηλώσεις της  ΣΟΣΔΕΗ, στην έναρξη της ορειβατικής περιόδου και στην κοπή της πίτας), η εμφάνισή του προκαλούσε θαυμασμό καθώς έφερε πάνω του τα σήματα από τις Πανελλήνιες Ορειβατικές Συναντήσεις και τα μετάλλια. Στη μνήμη μας θα μείνει πάντα χαραγμένο το ιδιαίτερο στυλ του οριεντάλ που χόρευε στους ετήσιους χορούς του Συλλόγου  και υποκλινόμαστε με σεβασμό στο σθένος και στην τόλμη του, να λάβει μέρος, σε αρκετά προχωρημένη ηλικία, στην ανάβαση της  ψηλότερης κορυφής της Ελλάδας, στο βουνό των Θεών, τον Όλυμπο.

Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, διαβεβαιώνοντας τη πως η απώλεια του Στέργιου Τέσια προσδιορίζει το δικό μας καθήκον να διατηρήσουμε τη μνήμη του άσβεστη και να την προβάλλουμε ως παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους ορειβάτες.

Σε ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερες στον Ε.Ο.Σ.  Ιωαννίνων. Ο σεβασμός και η αγάπη μας θα σε συντροφεύουν πάντα.

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Γούλας Σωκράτης
Γούλας Σωκράτης
2 years ago

Θα τον θυμόμαστε μ’ εκτίμηση και σεβασμό!

1
0
Θα ήθελα τις σκέψεις σας, παρακαλώ σχολιάστε.x
()
x