Διήμερη εξόρμηση στο Παναιτωλικό 17-18 Δεκεμβρίου 2022

Διήμερη εξόρμηση στο Παναιτωλικό 17-18 Δεκεμβρίου 2022

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΕΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

1η ημέρα 17 Δεκεμβρίου, Σάββατο

Αναχώρηση από Ακαδημία στις 12:00 το πρωί.

Άφιξη στο Περιστέρι Αγρινίου περίπου στις 15:00

Πορεία:

Περιστέρι – Καταφύγιο ΕΟΣ Αγρινίου

Ώρες πορείας: 1.5-2

Αρχηγός: Ξαξίρης Δημήτριος

 

2η ημέρα 18 Δεκεμβρίου, Κυριακή

Καταφύγιο ΕΟΣ Αγρινίου 1.170μ – Κόκα 1.691μ (Α Κατηγορία)

Ώρες πορείας: 4-5

Αρχηγός: ΔΣ

Καταφύγιο ΕΟΣ Αγρινίου 1.170μ – Ζυγός ή Βγένα 1.737μ (Β Κατηγορία)

Ώρες πορείας: 6

Αρχηγός: ΔΣ

Πηγές υδροληψίας: Καταφύγιο ΕΟΣ Αγρινίου και κατά την πορεία

Καταφύγιο ΕΟΣ Αγρινίου 1.170μ – Κατελάνος 1.924μ (Γ Κατηγορία)

Ώρες πορείας: 8-9

Αρχηγός: ΔΣ και ΕΟΣ Αγρινίου

Πηγές υδροληψίας: Καταφύγιο ΕΟΣ Αγρινίου και κατά την πορεία

Το κόστος της εξορμήσης είναι 45€.

Η διανυκτέρευση θα πραγματοποιηθεί στο Ορειβατικό Καταφύγιο του Όρους Παναιτωλικού που βρίσκεται σε ελατόφυτη περιοχή στη περιοχή «Διασελάκι».

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΟΡΟΣ Ο Άγνωστος ορεινός όγκος της Αιτωλίας… δείτε εδώ

Διανυκτέρευση  στο καταφύγιο

Η διανυκτέρευση θα πραγματοποιηθεί στο Ορειβατικό Καταφύγιο του Όρους Παναιτωλικού που βρίσκεται σε ελατόφυτη περιοχή στη περιοχή «Διασελάκι».

Πληροφορίες για το καταφύγιο δείτε εδώ

 

Κόστος διανυκτέρευσης για τα μέλη Ορειβατικών Συλλόγων 13€για μη μέλη 18€

Κατασκήνωση  για μέλη 5€, μη μέλη 8€

Οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν σεντόνια, μαξιλαροθήκη ή υπνόσακο.

Επίσης οφείλουν να έχουν τις απαραίτητες προμήθειες σε τρόφιμα και νερό.

Όσοι επιθυμούν κατά την άφιξή μας στο Περιστέρι να παραγγείλουν τροφή και ποτά για δείπνο στο καταφύγιο να απευθυνθούν στον κ.Σεραφείμ(ιδιοκτ. ταβέρνας) τα οποία θα διανεμηθούν  στο καταφύγιο από τον δασικό δρόμο εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΕΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Πληροφορίες εδώ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

 Οι επισκέπτες του καταφυγίου φροντίζουν για τη καθαριότητα του εσωτερικού χώρου του καταφυγίου, το πλύσιμο των ειδών της κουζίνας, το καθάρισμα των τραπεζιών.

 Για λόγους προστασίας του δάσους, αλλά και του ίδιου του καταφυγίου λόγω της ξυλοκατασκευής του, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ανάβει φωτιά στον εξωτερικό χώρο του.

 Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα σε κανένα χώρο εντός του καταφυγίου.

 Όλοι οι επισκέπτες του καταφυγίου μπορούν να αυτοεξυπηρετούνται και να χρησιμοποιούν με τη δέουσα προσοχή όλες τις συσκευές της κουζίνας και τα διάφορα σκεύη και αναλώσιμα υλικά καθαριότητας και πλυσίματος (π.χ. χαρτικά, απορρυπαντικά και διάφορα άλλα είδη που θα χρειάζονται για την εξυπηρέτησή τους και θα υπάρχουν διαθέσιμα), μετά από υπόδειξη του υπεύθυνου του Συλλόγου μας, ο οποίος και θα επιβλέπει και θα ελέγχει τη σωστή χρησιμοποίησή τους.

 Για την αυτοεξυπηρέτηση και τη χρήση της κουζίνας για μαγείρεμα, πρωινό Κ.λπ. οι ομάδες ή οι Σύλλογοι των επισκεπτών μπορούν να έχουν μαζί τους ότι τους ενδιαφέρει (π.χ. υλικά για διάφορα φαγητά, καφέ, ζάχαρη, τσάι, κρασιά, ποτά κ.λπ.).

 Με την ευθύνη του αρχηγού των επισκεπτών θα γίνεται η χρήση των κλινοσκεπασμάτων και η επανατοποθέτησή τους στις ντουλάπες τους όπως ήταν, η χρήση των παντοφλών μέσα στο καταφύγιο (σαγιονάρες από το Χωλ) για αποφυγή μεταφοράς λάσπης και νερών στα ξύλινα πατώματα και τις σκάλες, η μεταφορά ξύλων από αποθηκευτικούς χώρους για κάψιμο στο τζάκι και το εν συνεχεία σβήσιμο και καθαρισμό του κατά την αποχώρησή τους, η συγκέντρωση όλων των απορριμμάτων (φαγητού, χαρτοπετσέτες, χαρτιά κουζίνας, χαρτιά τουαλετών και ότι άλλο απομένει που δε μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί) και η καύση όσων καίγονται στο βαρέλι που υπάρχει στον εξωτερικό χώρο, το πέταγμα για τροφή των πουλιών όσων τρώγονται και η εναπόθεση μέσα στις ειδικές σακούλες που θα κλείνονται από πάνω όσων χρειάζονται μεταφορά με όχημα στους πλησιέστερους κάδους απορριμμάτων (όπως Π.χ. μπουκάλια, μεταλλικά κουτιά κ.λπ.) με την ευθύνη του Συλλόγου μας.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα ήθελα τις σκέψεις σας, παρακαλώ σχολιάστε.x
()
x