Καθαρισμός, συντήρηση και σηματοδότηση περιαστικών μονοπατιών Ιωαννίνων

Καθαρισμός, συντήρηση και σηματοδότηση περιαστικών μονοπατιών Ιωαννίνων

 
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων, ξεκινάει μια προσπάθεια δημιουργίας και χαρτογράφησης ενός οργανωμένου, με ενιαία σήμανση, δικτύου μονοπατιών γύρω από την πόλη των Ιωαννίνων έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται εύκολα από κάθε κάτοικο ή επισκέπτη της περιοχής.
 
Το Μιτσικέλι διαθέτει ένα δίκτυο μονοπατιών μεγάλου μήκους, βρίσκεται πολύ κοντά στον αστικό ιστό της πόλης μας και είναι δημοφιλές πεδίο ανάπτυξης της ορεινής πεζοπορίας, της αναρρίχησης και κάθε είδους δραστηριότητας βουνού. Επίσης εκεί, στα 1300 μέτρα, βρίσκεται και το ορειβατικό καταφύγιο του Συλλόγου μας, “Απόστολος Βερτόδουλος”. Αρκετά από τα μονοπάτια του Μιτσικελίου χρειάζονται συντήρηση, σηματοδότηση και καθαρισμό από τη βλάστηση και με λίγη προσπάθεια μπορούμε να τα διατηρούμε πάντοτε ανοιχτά.
 
Προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να συνδράμουν στην επιτυχία της εναρκτήριας προσπάθειά μας για καθαρισμό του μονοπατιού του Μιτσικελίου από το γήπεδο της Αμφιθέας έως το καταφύγιό μας, την Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαΐου.
Ο Σύλλογος θα διαθέσει στους εθελοντές που θα δηλώσουν συμμετοχή εργαλεία για τον καθαρισμό και τη σήμανση του παραπάνω μονοπατιού. Οι εθελοντές πρέπει να έχουν δικά τους γάντια εργασίας. Κατά την εργασία θα χρησιμοποιηθούν θαμνοκοπτικές ψαλίδες, χειροπρίονα, τσάπες, κόκκινα σπρέι κλπ. Είμαστε σίγουροι ότι η χαρά από το αποτέλεσμα της προσπάθειας θα μας ανταμείψει όλους!
 
Για να οργανώσουμε καλύτερα την προσπάθεια, περιμένουμε την δήλωση συμμετοχής σας στο τηλέφωνο του Συλλόγου μας 2651022138, καθημερινά 7-9μμ.
 
Σημείο συνάντησης το γήπεδο Αμφιθέας, στις 14:30.
 
Προγραμματίζεται να ακολουθήσει και δεύτερη παρεμφερής δραστηριότητα την Τετάρτη του Πάσχα, 8 Μαΐου.
 
Σας περιμένουμε!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα ήθελα τις σκέψεις σας, παρακαλώ σχολιάστε.x
()
x